Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Tillslag mot ryska maffian i Marbella

Spansk nationalpolis har gjort ett tillslag mot den organiserade ryska maffian i Marbella. Tre personer som har en ledande ställning i en rysk liga greps nyligen. Enligt polisens pressmeddelande planerade gruppen att mörda huvudmannen i en konkurrerande liga.

De tre gripna männen ska ha försökt att bygga upp en organisation som i juni led ett stort nederlag i Litauen samband med ett polistillslag där 129 personer greps. Det tillslaget gick under namnet operación Kus.

Gripandet av de tre männen skedde när de var samlade till ett möte. Här skulle de planera för att mörda ledaren för en annan rysk liga som ses som en konkurrent inom droghandel. Samtliga är häktade utan möjlighet till borgen och misstänkta för försök till mord, förfalskning och medlemskap i en kriminell organisation.

Spansk nationalpolis i Marbella har haft personerna under uppsikt sedan juli månad. Poliser som arbetar mot den organiserade brottsligheten upptäckte att flera individer som tillhör organisationen ”Vor v Zakone” var i Marbella. Organisationen beskrivs som en av de främsta i Europa.

En av de gripna beskrivs som nummer 3 i den ryska maffian på världsplan.

Specialutbildade poliser har haft männen under uppsikt. Att göra tillslag och gripa männen har betraktats som svårt eftersom de omgett sig med större sällskap på offentliga platser. Gripandet skedde på en restaurang.

06.08.2018

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet