Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Oron för illegal invandring ökar

Den illegala flyktingströmmen till Spanien gör att oron bland spanjorer ökar. Det visar den senaste opinionsundersökningen som pejlar tillståndet i nationen och vad som oroar befolkningen.

Migrationskrisen återspeglas även i undersökningen från CIS som är Spaniens motsvarighet till statistiska centralbyrån och som publicerades under gårdagen.

Enligt undersökningen ökar oron för illegal invandring. I undersökningen i juni uppgav 3,5 att den illegala invandringen var ett av landets största problem. Siffran för juli har stigit till 11,1.

Illegal invandring placerar sig därmed på plats fem bland de områden som spanjorerna känner mest oro för. På första plats kommer arbetslösheten som följs av korruption, politikerklassen och ekonomi.

I Spanien kommer 50.000 asylansökningar att behandlas i år. Det meddelade vice premiärministern Carmen Calvo under gårdagen. Hon sa att personalstyrkan kommer att utökas.

På fredagen kommer EU-kommisionären för migrationsfrågor, Dimitris Avramopoulos, till Spanien för att granska den uppkomna situationen.

03.08.2018

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän