Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

”Sánchez-effekten” nu är PSOE störst

Socialistledaren Pedro Sánchez tog en chans på försommaren och riktade misstroendevotum mot landets regeringschef Mariano Rajoy. Sánchez med tillräckligt stöd i kongressen fällde Rajoy som kastade in handduken både som regeringschef och partiledare för konservativa Partido Popular.

Pedro Sánchez är numera regeringschef i Spanien och den senaste opinionsundersökningen från CIS visar att bytet på regeringsposten har blivit en positiv effekt för PSOE.

PSOE får i den senaste opinionsundersökningen 29,9 procent vilket är en ökning med 7,9 procentenheter jämfört med undersökningen i april. Andraplatsen delas av Partido Popular och Ciudadanos som båda får 20,4 procent.Båda partierna backar något jämfört med aprilundersökningen.

Även protestpartiet Unidos Podemos som befinner sig långt ut på vänsterkanten tappar i opinionen, från 19,6 procent till 15,6 procent.

Siffrorna ska dock tas med en nypa salt. Efter att Mariano Rajoy avgick som partiledare för Partido Popular uppstod ett vakuum i oppositionen fram till att den nya partiledaren Pablo Casado valdes i juli.

Idag håller den spanska regeringen det sista ministermötet innan semestern väntar.

03.08.2018

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet