Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Ett steg närmare till Torremolinos gigantiska nöjesanläggning

Den stora kommersiella affärs– och nöjescentrum som planeras att bygga strax norr om mässhallen Palacio de Congresos i Torremolinos har kommit ett steg närmare för att bli verklighet. Det gäller trafiksituationen i området som har fått en lösning. Det beskrivs som en ”milstolpe” i projektet.

Med ett stort affärs- och nöjescentrum kommer påfrestningarna på infrastrukturen i form av vägar och parkeringsplatser att bli stor. Nu har det kommit till en lösning skriver Diario SUR på onsdagen.

Det gäller tillfarterna till A-7:an, AP-7:an och N-340. Förändringarna följer även stadsplanen PGOU (Plan General de Ordenación Urbana).

Det kommer även att bli tre körfält utmed calle Costa Rica som förbinder Palacio de Congresos med N-340. Det blir nya tillfartsvägar till nöjesanläggningen från calle Rocío Jurado och kringfartsleden Ronda Oeste (Hiperronda).

Det brittiska företaget som står bakom jättesatsningen i Torremolinos som kommer att bli Andalusiens största nöjesanläggning kommer att bidra ekonomiskt till vägprojekt. Det har företaget tidigare gjort i samband med en satsning i Zaragoza där de finansierade en större rondell som knöt ihop tillfartsvägar till nöjesanläggningen Puerto Venecia.

Det var 2015 som företaget Intu köpte 30 hektar mark i Torremolinos för 37,5 miljoner euro av Peel Group. Nöjesanläggningen som blir ett mindre ”smart city” kommer att kosta 550 miljoner euro att bygga. Byggtiden är beräknad till tre år och 2.500 arbetstillfällen kommer att skapas.

01.08.2018

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet