Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Taxistrejk i stora delar av Spanien

Strejken som startade i Barcelona och i Madrid i fredags eftermiddag har nu spridit sig till en rad städer i Spanien, bland andra Málaga, Valencia, Alicante, Zaragoza, Sevilla.

Taxichaufförerna i Málaga och på Costa del Sol som omfattar 15 kommuner har beslutat att ansluta sig till strejken. Men de har enhälligt beslutat att inte låta strejken påverka Málaga flygplats och inte heller järnvägsstationen María Zambrano (centralstationen i Málaga).

Anledningen till strejken är att en domstol i Barcelona har stoppat en planerad begränsning av VTC licenser. Dessa licenser är för bilar med chaufför, som Cabify och Uber med flera. Taxinäringen kräver att VTC-licenserna begränsas till maximalt en licens för varje 30 taxibil.

Strejken har inget satt slutdatum utan taxinäringen avvaktar regeringens handlande. Nu idag måndagen den 30 juli har taxinäringen och näringsdepartementet möte i ärendet och den 1 augusti samlas nationella transportrådet.

Det rapporteras om lika former av störningar ute i landet, på vissa flygplatser har strejkvakter hindrat även privatbilister att komma fram. Vi bevakar ärendet och återkommer så fort som det finns mer information tillgängligt.

30.07.2018

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet