Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Eldsjälar samlade in 150.000 euro nu är Motrils 18-hålsslinga öppen igen

Efter fyra månaders hårt arbete är återigen samtliga hål på Motrils golfbana öppna. Eldsjälar har lyckats samla in 150.000 euro för att hyra de åtta golfhål som stängdes i februari.

Svenska Magasinet har tidigare berättat om hur åtta hål på golfbanan Los Moriscos stängdes ned på grund av en skatteskuld hos det byggbolag som äger marken. Skatteverket lade embargo på markområdet med åtta golfhål.

Det är dagstidningen Ideal som är först med nyheten att samtliga golfhål är öppna. Spelare och boende i Motril gick samman för att rädda golfbanan på Costa Tropical. Här spelar flera svenskar som under vintern är bosatta i Almuñécar eller i Motril-området.

”I stället för att bara beklaga oss över situationen ville vi försöka rädda de åtta hålen” säger en talesperson i den ideella förening som skapades under namnet Nya Club de Golf Motril.

Motril Golf Club har träffat en överenskommelse med staten om att hyra de åtta hålen under åtta år. Föreningen har betalat 100.000 euro plus en årlig hyra på 47.500 euro. Pengarna kommer från privatpersoner och företag.

Club de golf Motril har nått en uppgörelse med Club de golf Los Moriscos som äger de övriga tio hålen när det gäller skötsel och underhåll.

I går lördag morse kunde 80-årige Rafael Yanguas som var initiativtagare till den ideella förening slå ut från tee på Motril golfbana som numera återigen är en 18-hålsslinga.

29.07.2018

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Skicka till en vän Skicka till en vän