Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Strejknyheter för flyget i Spanien

Den storstrejk som markpersonalen på de spanska flygplatserna hade varslat om till den 29 juli är avlyst, fackföreningarna har kommit överens med arbetsgivarna om att fortsätta förhandlingarna i slutet av september.

Men den strejk som Ryanairs kabinpersonal har varslat om för 25 och 26 juli är fortfarande aktuell, 600 flyg till Spanien, Portugal och Belgien är i nuläget inställda, vilket berör runt 50.000 resenärer.

Ryanair hävdar att alla berörda kunder har blivit kontaktade via e-post eller SMS, den som inte har fått något meddelande skall enligt bolaget kunna resa som planerat.

Men det finns information om att fler strejker är att vänta längre fram i sommar / höst så faran för störningar i trafiken vad gäller Ryanair är definitivt inte över.

Vad gäller den avlysta storstrejken bland markpersonalen så hade den skapat riktigt kaos om den hade blivit av. Det var 60.000 anställda som hotade med att gå i strejk den 29 juli och dessutom under ett antal dagar i augusti – vid samtliga landets flygplatser. Detta hade berört samtliga bolag som flyger till Spanien. Men denna frågan är som sagt för tillfället bilagd, fortsättning följer längre fram i höst.

23.07.2018

Relaterad artikel:

Strejk på Ryanair

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Skicka till en vän Skicka till en vän