Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Ormar där folk vistas

Under den senaste veckan har det varit ett antal fall med ormar där de inte förväntas vara, i ett fall så fick en kvinna en liten smärre överraskning när hon öppnade toalettlocket. Där låg en stor pytonorm och tittade på henne.

Detta hände i Lorca (Murcia) i helgen, men kvinnan reagerade inte som de flesta av oss skulle ha gjort skriver dagstidningen La Opinion.

Kvinnan hade själv haft en orm tidigare så hon tog det lugnt. Hon säger till tidningen att det var en pytonorm och att den tillhörde grannen på våningen ovanför. Kvinnan plockade upp ormen ur toaletten, vilket inte var så lätt eftersom den uppenbarligen nyligen hade slukat en råtta.

Anledningen till att ormarna söker sig in i avloppssystemen är inte att de attraheras av fukt eller mörker utan det är lukten av deras favoritmat, möss och råttor som lockar.

Kvinnan har emellertid bett ägaren att hålla ormen inne i ett terrarium, eftersom det inte är säkert att de andra grannarna skulle ha reagerat med lika stor förståelse.

17.07.2018

Andra ormincidenter under veckan som gick

 I Conde de Ureña, en stadsdel i Málaga hittades en Culebra Bastarda (Ödlesnok) i ett träd i en villaträdgård. Ormen i fråga är en i och för sig inte speciellt farlig giftsnok, men den är känd för sitt dåliga humör och kan bitas rejält.

Nationalpolisen alarmerades och fångade ormen genom att ta den i svansen och stoppa ner den i en väska. Därefter släppte de ut den i sin naturliga miljö i Montes de Málaga.

I Parque Clavero också det en stadsdel i Málaga hittades en orm av samma sort i en barnvagn, ormen uppmättes till 1,2 meter. I detta fallet tillkallades lokalpolisen, de lokaliserade ormen till barnvagnen och körde ut vagnen samt stängde dörrar och fönster.

Därefter tillkallade de sin grupp för naturskydd ”Grupo de Protección de la Naturaleza (Grupona)”. Ormen satt under vagnens sätesplatta, de fångade ormen med en grepptång. Ormen var då väldigt aggressiv och bet flera gånger i skyddshandsken som polisen hade på sig. Men de lyckades få in ormen oskadd i en transportör och den fördes till det kommunala zoologiska centrumet för senare utsläpp i sin naturliga miljö.

Några dagar senare fångades en två meter lång hästskosnok på gården av ett hus i Puerto de La Torre också detta i Málaga. Den hade fastnat i ett nät, lokalpolisen lyckades med hjälp av en veterinärsax klippa loss ormen utan att den blev skadad. Den överflyttades också den till det zoologiska centrumet för senare frisläppande. (Hästskosnoken är också den en giftsnok men med betydligt lugnare temperament än ödlesnoken).
OrmBildtexter: Översta bilden visar ormen i toalettstolen, den understa, ormen som hittades i barnvagnen.

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Skicka till en vän Skicka till en vän