Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Fritagen narkotikahandlare i La Línea har gripits

Den narkotikahandlare som fritogs vid en akutmottagning i La Línea de la Concepción i februari av ett 20-tal maskerade personer har gripits. Det rapporterar nyhetsbyrån EFE. Mannen är en känd narkotikahandlare som skadade sig i samband med en polisjakt tidigare i år.

Den gången tog polisen mannen till en akutmottagning för att han skulle få vård. Då stormades sjukhuset av ett tjugotal maskerade personer som fritog mannen utan att polisen kunde förhindra det. Bara en av de maskerade personerna greps den gången.

Under de senaste månaderna har en intensiv polisjakt på de skyldiga pågått i området runt La Línea de la Concepción mitt emot Gibraltar. Vid en gemensam insats kunde Guardia Civil, Policía Nacional och narkotikapolisen Udyco Costa del Sol tillsammans med andra specialenheter gripa mannen. Även flera medlemmar i den ökända klanen Los Castañas som fritog mannen på sjukhuset har också gripits.

Mannen greps i onsdags morse i en fastighet i Jimena de la Frontera (Cádiz) som polisen har haft under uppsikt under en tid. Polisen har även genomfört flera husrannsakningar.

Gårdagens tillslag mot klanen Los Castañas följer efter gripandet den 7 juni av Antonio Tejón (bilden) under smeknamnet ”El Castaña” som är en av två bröder som är huvudmän i narkotikaligan.

28.06.2018

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet