Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

En mindre begåvad mc-förare satte dit sig själv

Efter att ha genomfört en synnerligen vårdslös framfart på sin motorcykel la motorcyklisten ut delar av färden på sitt instagramkonto samt på Youtube.

Med den videon blev det en enkel sak för nationalpolisen att spåra upp trafiksyndaren

Bevisen för framfarten fick de så att säga helt utan ansträngning, mannen hade själv ordnat det med sin hjälmkamera. Han hade som mest varit uppe i 258 km/h under sin resa på motorväg C-32, händelsen inträffade vid Arenys de Mar (Barcelona) i riktning mot Girona

Motorcyklisten som kom från Lloret de Mar i Katalonien är 28 år och ursprungligenfrån Ukraina, han är känd på sociala media som ”Diablo RideR”.

26.06.2018

Dagarna före han blev tagen hade han lagt ut ett stort antal videoklipp på Instagram och Youtube i avsikt att få fler följare och på så vis tjäna pengar. Men allmänheten tipsade polisen via redesabiertas@policia.es och mannen kunde gripas.

Mannen är nu arresterad och kommer att åtalas för brott mot trafiksäkerheten, ett brott som kan ge ett kännbart fängelsestraff. Dessutom är hans motorcykel, hjälm med hjälmkamera och videoutrustning beslagtagen. Motorcykeln var utrustad med ett system som dolde registreringsplåten för att undvika att bli tagen av radarkameror, vilket också det är ett brott. Det är kanske överflödigt att nämna att mannen har fått sitt körkort indraget.
HjälmkamerabildBildtext: Bilderna är från videon som nämns ovan.

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän