Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Favoriten Núñez Feijóo kandiderar inte som partiledare för PP

Han har setts som den klara favoriten till att efterträda Mariano Rajoy. Men på tisdagen meddelade Galiciens regionpresident Alberto Núñez Feijóo att han inte tänker kandidera till partiledarposten hos Partido Popular. ”Jag kan inte svika galicierna, det skulle kännas som ett misslyckande” säger Núñez Feijóo.

Núñez Feijóo är regionpresident i Galicien i Spaniens nordvästra hörn. Galicien är den region där Partido Popular har majoriteten. Núñez Feijóo har av politiska kommentatorer och i flera undersökningar varit den klara favoriten att bli partiledare för Partido Popular.

I dagsläget finns fem namn som kandiderar. Partiets vice sekreterare Pablo Casado, partiets sekreterare för internationella kontakter, José Ramón García-Hernández, tidigare utrikesministern José Manuel García-Margallo och den tidigare ordföranden för PP:s ungdomsgeneration i regionen Valencia, José Luis Bayo.

På tisdagsförmiddagen kom beskedet att även den tidigare vice premiärministern Soraya Sáenz de Santamaría kandiderar. Även den tidigare försvarsministern María Dolores de Cospedal har under tisdagen presenterat sin kandidatur.

Soraya Sáenz de Santamaría är den som har fått näst flest röster vid undersökningar i att ta över efter Rajoy. Väljs Sáenz de Santamaría blir hon i så fall Partido Populars första kvinnliga partiledare.

Högertidningen ABC skriver att det lär stå mellan Soraya Sáenz de Santamaría och María Dolores de Cospedal. Det blir en intern kamp mellan de två.

19.06.2018

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet