Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Hemlandsbesökare i mängd

I dag inleds den stora massöverfarten till Marocko, det innebär en stor påfrestning på infrastrukturen när över tre miljoner resenärer skall ta sig över till Afrika.

Det är en årligen återkommande händelse som i Spanien benämns ”La operación Paso del Estrecho” och antalet resenärer har ökat för varje år. Förra året reste över tre miljoner resenärer i 700.000 fordon över till Marocko, en siffra som med största sannolikhet kommer att överträffas i år.

För att hantera detta är det över 20.000 personal inkopplade, det är bland andra säkerhetsstyrkor, röda korset, översättare, sjukvårdspersonal och socialarbetare som deltar i operationen.

15.06.2018

Det är nio spanska hamnar involverade: Algeciras, Tarifa, Málaga, Almería, Motril, Alicante, Valencia, Ceuta och Melilla. I hamnen i Tarifa blir det troligtvis förbud för privatbilister mellan den 28 juli och 2 augusti, då släpps bara passagerare till fots och bussar ombord.

Totalt kommer 37 fartyg att delta i de 14 OPE-linjer som har fastställts för 2018, även ro-ro fartyg för godstrafik används när det är maximal intensitet. Vad gäller säkerheten så har Guardia Civil och nationalpolisen förstärkts och de har också striktare regler, med hänsyn dels till den befintliga terrornivån (nivå 4) samt de strängare regler som Schengensamarbetet nu kräver.
La operación Paso del Estrecho

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet