Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Spaniens förbundskapten får sparken två dagar före VM

Fernando Hierro, född 1968 i Vélez Málaga, har utsetts till ny förbundskapten i Spanien efter Julen Lopetegui (bilden). Hierro har den senaste tiden varit fotbollsförbundets sportchef.

Bara två dagar till VM-premiären i fotboll mot Portugal sparkade det spanska fotbollsförbundet tränaren Julen Lopetegui. Trots att spelarna ville ha kvar Lopetegui som förbundskapten under VM. Anledningen till att han får gå med omedelbar verkan är nyheten under gårdagen att han blir ny tränare i Real Madrid.

Igår blev det känt att Julen Lopetegui bryter kontraktet med fotbollsförbundet och jobbet som förbundskapten för att i stället bli huvudtränare för Real Madrid. Efter VM var det tänkt. Nu får han i stället sparken av förbundet.

Det meddelades vid en presskonferens vid tolvtiden på onsdagen. Bara några timmar senare meddelades det att Fernando Hierro tar över som förbundskapten för det spanska landslaget under världsmästerskapet i Ryssland.

Både vice ordförande Rafael Del Amo som ordförande Luis Rubiales i spanska fotbollsförbundet uppges ha gått i taket när det på tisdagen blev klart om att Lopetegui blir tränare i Real Madrid efter VM.

Spanska fotbollsförbundet skriver på Twitter att ”vi är alla drabbade men vi måste tänka på vad som är bäst för lagets enhet. Från nu ska vi tillsammans sikta framåt”.

Spanien vann VM för åtta år sedan och har pekats ut som en av favoriterna i VM i Ryssland som startar på fredag.

13.06.2018

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän