Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Nu kan du träffa svenska gorillan Echo i Fuengirola

Nu kan du träffa den svenska gorillan Echo från Kolmårdens djurpark som har flyttat till Bioparc i Fuengirola. Svenska Magasinet var först med att rapportera om flytten redan den 5 april. Bioparc Fuengirola skriver på Twitter att på söndag den 17 juni kan du träffa Echo för bara 4,50 euro.

Bilden från Biparc visar hur han äter frukost och blir stark. Echo är en västlig låglandsgorilla som normalt hör hemma i Kamerun och Kongo.

Echo är född på Kolmårdens djurpark 2009. Han är en ung hane som har mycket energi och gärna busar, en typisk ”tonåring”, sa Oscar Andersson i en intervju tidigare i Svenska Magasinet. Oscar arbetar som djurvårdare vid Kolmården och hade hand om Echo under tiden i Sverige.

Echo är inte helt fullvuxen än.
- Han kan bli könsmogen runt tio år. Nu är han en så kallad svartrygg. Det dröjer några år innan han blir silverrygg eller en stilvuxen ledare i vuxen ålder som blir kapabel att vara ledare i en grupp. Som vuxen blir gorillans rygg silverfärgade, förklarar Oscar Andersson.

Som Svenska Magasinet berättade 5 april så är flera djurparker sammansvetsade genom Asociación Europea de Zoos y Acuarios och ingår i ett avelsprojekt där en artkoordinator bestämmer var djuren ska placeras. Biparc i Fuengirola behövde en hane som Kålmårdens djurpark kunde skicka. Det är ett samarbeta som djurparkerna har i avel och bevarandesyfte.

Bioparc beskrivs som en oas i Fuengirola på Calle Camilo José Cela 6 bakom kommunhuset.

Bioparc har fått flera utmärkelser för sin höga standard och är en mycket populär djurpark för barnfamiljer. Du kommer nära djuren som både är exotiska och svåra att se i andra djurparker som tigrar från Sumatra, dvärgflodhästar, leoparder och falsk gavial. Bioparc är den enda djurparken i Europa där denna krokodil har lyckats reproduceras sig, 2005 och 2011.

13.06.2018

Se film här
 

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet