Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Danske jihadisten som greps i Benahavís riskerar sju års fängelse

Den här veckan inleds rättegången i nationaldomstolen i Spanien mot den danske medborgaren Ahmed Samsam också känd under namnet Abu Bakr o Syri. Mannen har under tre år kämpat för Dáesh i Syrien. Därefter har han hjälp till att finansiera terrororganisationen och förhärligat rörelsens verksamhet på sociala nätverk.

Han var senast bosatt i Bellahöj i Danmark och har syriskt ursprung. Mannen har tidigare blivit dömd till fängelse, totalt sju år, i Danmark. Han har även blivit dömd till sex års skyddstillsyn på grund av terrorbrott.

I juni 2017 greps Ahmed Samsam på ett hotell i Benahavís nära Marbella på den spanska Solkusten. Han hade under åren 2012 till 2015 ingått i Dáesh och deltagit i strider när flygplatsen i Raqqa intogs i augusti 2014.

I åtalet som den spanska nyhetsbyrån EFE hänvisar till framkommer det att mannen står för en jihadistideologi och önskar samarbete med terrorgruppen. Det är bekräftat att han vid tre tillfällen leverera pengar till medlemmar av terroristorganisationen. Mannen har även en gedigen utbildning i att hantera vapen.

Han har även uttryckt sitt fulla stöd till Dáesh på det sociala nätverket Facebook och spridit propaganda.

Mannen riskerar att dömas till sju års fängelse.

11.06.2018

Dansk IS-krigare greps på hotell i Benahavís
 

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän