Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Fuengirolas mest problemfyllda plats

Boende kring parken Bernbé Tierno som ligger mellan strandpromenaden och feriaplatsen i Fuengirola har tröttnat på osäkerheten. Den lilla parken har blivit ett tillhåll för uteliggare, A-lagare och narkomaner.

Flera artiklar i Diario SUR den senaste tiden har tagit upp problematiken med osäkerheten i området som flera boende känner. Och det finns skäl för oron. På mindre än ett år har lokal – och nationalpolis gjort 418 insatser, kontroller och omhändertaganden i parken visar siffror som tidningen har tagit fram.

Från den 1 juli 2017 och fram till den 17 maj 2018 finns det 418 polisrapporter om insatser i parken. 275 av dessa har gällt alkoholkonsumtion på offentlig plats, 72 för brott mot renhållning, 57 tillfällen för förbrytelse mot säkerheten, 44 för konsumtion eller innehav av narkotika, fyra för vapenbrott, 13 för överträdelse av förordningen när det gäller djurhållning samt att kampa på offentlig plats bland annat.

2016 fanns det 325 polisrapporter med händelser kopplade till parken.

Polisen säger till tidningen att de inte kan göra så mycket annat än att bötfälla privatpersoner som uppvisar beteenden bryter mot den kommunala förordningen. Alla människor har en grundläggande rätt till fri rörlighet och frihet.

Nyligen gjorde renhållningen en större insats med att städa parken även om boende fortfarande saknar verkliga lösningar på problemet.

På måndagsförmiddagen när Svenska Magasinet besökte parken fanns där en grupp A-lagare som ropade och skränade. I norra delen av den lilla parken finns en lekplats som var tom och övergiven.

11.06.2018

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet