Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Svenske Richard blev två miljonte besökaren vid Mijas turistkontor

Den svenske turisten Richard Larsson uppmärksammades nyligen i Mijas som kommunens turist nummer två miljoner. Det var första gången han besökte Mijas och Spanien och blev vid sitt besök något överraskad av utmärkelsen.

Det är en viktig dag för vår kommun. En dag som visar vår målsättning med att locka nya turister, sa kommunalrådet inom turism, Josele González. Det är viktigt att de som besöker oss för första gången får ett positivt intryck inte bara av miljön utan även hur de tas emot.

För några dagar sedan såg personalen vid turistkontoret i Mijas att besöksantalet började närma sig två miljoner sedan turistinformationen öppnade för 15 år sedan.

Sedan starten för15 år sedan har Mijas turistinformation haft två miljoner besökare. Turisterna kommer från mer än 50 olika länder och den som blev nummer 2.000.000 kom alltså från Sverige.

Personalen vid turistkontoret blev något förvånade när Rickard Larsson berättade att han besökte Spanien för första gången.

Vi ville göra något annat än att sola så vi bestämde oss för att besöka Mijas. Vad vi hittills sett är det mycket vackert, den gamla bydelen, tapasbarerna och de smala gatorna gjorde att vi ville tillbringa en eftermiddag här, säger Rickard Larsson som tänker återvända till Mijas.

Richard fick ett diplom och en bok om Mijas historia och hamnade på förstasidan i lokaltidningen Mijas Semanal.

11.06.2018

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet