Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Illegala IPTV-leverantörer tjänade 100.000 euro i månaden

Spansk nationalpolis har i samarbete med den italienska poliskåren Guardia di Finanza avslöjat ett olagligt signaldistributionscentrum för tv-kanaler i Barcelona. Enligt pressmeddelandet från nationalpolisen rör det sig om betal tv-kanaler som på olagligt sätt distribuerats via illegala IPTV-leverantörer (Televisión por Protocolo de Internet).

Den senaste tiden har spansk nationalpolis gjort flera tillslag i landet mot IPTV-leverantörer. Flera skandinaver hört av sig till Svenska Magasinet efter att betalat in stora summor pengar. Sedan den 29 maj ligger sändningar nere efter att polisen gjorde tillslag mot Team Nordic/Danelca i Benalmádena.

Vid tillslaget greps minst två personer enligt en källa till Svenska Magasinet. Nationalpolisen har även spärrat bankkonton och beslagtagit lyxbilar och fastigheter.

Spansk nationalpolis har de senaste dagarna i samarbete med italiensk polis gjort ytterligare tillslag. I Spanien har fyra personer gripits medan 54 har gripits i Italien, fyra i Frankrike, två i Tyskland och en i Italien.

Det handlar om en organisation som tjänat 100.000 euro i månaden på piratverksamheten med att som IPTV-leverantörer distribuera signaler vidare från betal tv-kanaler.

Utredningen i Spanien tog fart efter att en åklagare i Rom i Italien begärde hjälp från polisen att gripa en italiensk medborgare bosatt i Barcelona. Mannen ingår i en organisation som är anklagade för brott mot immateriella rättigheter, organiserad brottslighet och penningtvätt. Organisationen har varit verksam i flera europeiska länder.

Nationalpolisens utredning ledde fram till en fastighet i stadsdelen Ciudad Condal där tillslaget har gjorts. I fastigheten fanns polisen teknisk utrustning, datorer och servrar, ett omfattande nätverk som fungerade som ett europeiskt överföringscentrum för piratsignaler till IPTV-leverantörer. Signalerna har sedan skickats vidare till 10.000-tals abonnenter i olika europeiska länder de flesta av dem i Italien.

07.06.2018

Läs mer: Polistillslag mot IPTV-leverantörer
 

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän