Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Uber och Cabify tar strid med taxibranschen i Alicante

I fredags lanserade Cabify 50 bilar i Alicante och planen är att utöka antalet bilar inom en snar framtid, skriver lokaltidningen Informacion. Taxinäringen på Costa Blanca flaggar för taxikrig.

Uber som idag är verksamt i femton länder planerar också att starta upp i Alicante med totalt 300 bilar. Det skall jämföras med det lokala företaget Radio Tele Taxi som har 531 bilar.

Det är inte bara antalet bilar som skapar konflikt utan också hur de uppträder, eller påstås uppträda. Dagen efter att Cabify startade i Alicante inkom klagomål, en bil från Cabify skulle ha plockat upp en kund på gatan utan förhandsbeställning, något som inte är tillåtet. Cabify nekar till detta och påstår att föraren bara blev tillfrågad om information.

07.06.2018

Lokalpolisen utredde ärendet, men allt visade sig vara helt enligt reglerna och föraren kunde åka vidare utan att bli bötfälld, sa talesmannen för ”Unauto VTC”*, Óscar Pastor.

* Unauto VTC är en förening som organiserar 59% av bilarna med chaufför (som Cabify och Uber m.fl.)

För närvarande finns det 300 VTC bilar som cirkulerar i Valenciaprovinsen, målet är att de skall nå 1.500 fordon inom en nära framtid.
Taxikrig

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet