Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Tidigare snabbmatsrestaurang blir ny turistinformation

I snart tio år har snabbmatsrestaurangen på paseon i Fuengirola stått tom och övergiven. Som Svenska Magasinet berättade i april har fastighetens väggar blivit urinoar och med grafitti. Ogräs och trasiga väggplattor har gjort att affärsägare i området lämnat in klagomål.

Snart kommer det troligtvis att ske en klar förbättring. Fuengirola kommun har bett miljödepartementet vid regionalregeringen Junta de Andalucia om lov att få göra fastigheten till en ny turistinformation.

Fastigheten som är på 300 kvadratmeter ligger utmed paseon på plaza Theresa Zabell. Kommunen väntar i dagsläget på ett tillstånd från regionalregeringen.

”I över ett år har vi arbetat med detta initiativ. Den nuvarande turistinformationen kommer att bli ett administrativt centrum medan det planerade turistkontoret på paseon kommer att bli mer tillgängligt och efter de behov som finns” säger Rodrigo Romero, kommunalråd med ansvar för turism.

Plaza Theresa Zabell är enligt kommunen den bästa platsen att öppna en ny turistinformation med tanke på läget mitt på strandpromenaden.

Från nu finns en stor skiss uppsatt som visar hur det ska bli.

07.06.2018

Klagomål mot gammal snabbmatsrestaurang som förfaller
 

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet