Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Från idag fungerar taxitjänsten Uber mellan Málaga och Marbella

Från i morse klockan 8 fungerar taxitjänsten Uber mellan Málaga och Marbella. 200 bilar har fått licens att arbeta på Solkusten och tjänsten lockar med rabatterade priser på 20 procent för den som reser med höghastighetståget AVE mellan Málaga och Madrid.

Taxitjänsten Uber har varit omstridd inför starten på kusten. Med hjälp av en app beställs en bil med chaufför. EU-domstolen har tidigare slagit fast att Uber inte är en digital tjänst utan en taxitjänst.

Som Svenska Magasinet tidigare har berättat expanderar UberX, som använder yrkesförare. Idag klockan 8 på morgonen startade verksamheten mellan Málaga och Marbella där även populära turistorter som Torremolinos, Benalmádena, Fuengirola och Mijas ingår.

Det är den tredje satsningen i Spanien efter Madrid och Barcelona. Det är den andra mest omfattande i täckning som görs i Europa efter Algarvekusten i södra Portugal.

Att Uber väljer Costa del Sol beror på det stora antalet utländska turister som kommer hit säger Yuri Fernández, talesperson för Uber.

05.06.2018

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet