Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

CUP: ”Torra står med byxorna nere”

”Torra står med byxorna nere och är inte villig att bygga en republik”. Det är svaret från vänsterradikala antikapitalisterna CUP i Katalonien efter att regionpresidenten Quim Torra utnämnt fyra nya medlemmar till regionkabinettet i stället för de som i dagsläget sitter frihetsberövade eller befinner sig i exil.

Sprickan mellan Kataloniens radikala partier vidgades under gårdagen efter att regionpresidenten tillsatt fyra nya medlemmar till regionkabinettet. Torra valde inte att tillsätta de fyra som sitter frihetsberövade eftersom Madridregeringen vägrat erkänna dessa och fortsatt behållit interventionen av styret i Katalonien.

Antikapitalistiska CUP som har en vågmästarroll i Katalonien ser Quim Torras agerande som att han sviker separatisternas mål med att få en katalansk republik. ”Han står med byxorna nere och viker sig för den spanska staten. Han avstår från sitt uppdrag” menar CUP.

CUP är besvikna och menar att regionalstyret Generalitat borde försvarat proklamationen 27 oktober om en republik.

Om CUP tar bort sin hand från regionalregeringen gör att den försvagas eftersom regeringen bara har 65 mandat av totalt 135. Förutom CUP har även ANC kritiserat Torras beslut och beskriver det som att han har ”dunkat huvudet i väggen”.

31.05.2018

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet