Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Marina Van Stekelenburg vann konstpris

I syfte att främja och lyfta fram kvinnors bidrag till konstvärlden så har det andalusiska institutet för kvinnor IAM (Instituto Andaluz de la Mujer) anordnat en tävling där 29 konstnärer medverkat med 75 konstverk. Svenskan Marina Van Stekelenburg bosatt i Álora vann förstapriset.

30.05.2018

Av Ola Josefsson

Grattis Marina till ännu ett pris!
- Tack så mycket. Jag blev överraskad när jag fick höra om det. Det är ju första gången jag är med. Vi har en konstnärsgrupp här i Álora och fick höra talas om tävlingen från andra tjejer som var med ifjol.
- Jag brukar inte gilla tävlingar då jag helst jobbar med hela utställningar. Och när jag målar jobbar jag med flera tavlor samtidigt. En tavla växer fram tillsammans med andra verk. Jag hade med två andra konstverk då jag brukar ha en kollektion med vid tävlingar.

Konstverket som Marina vann med heter ”El secreto del mar”.
- Eftersom jag bor uppe i bergen vid Álora så längtar jag till havet och reser mycket till Tarifa. Det är en längtan till havet som ligger bakom konstverket och vad som finns under vattnet, eller Havets hemlighet.

I augusti har Marina varit i Spanien i 20 år. Sedan i våras har hon ny studio på över 50 kvadratmeter i Álora, på samma gata som tidigare.
- Det hade varit kul att hitta en lokal och ställa ut allt som man gjort i 20 år, funderar Marina.

Svenska Magasinet har flera gånger skrivit om Marina Van Stekelenburg som blivit uppmärksammad vid flera tillfällen. Hon har även medverkat med texter i tidningen.
När IAM arrangerade den sjätte upplagan av Certamen de Pintoras IAM Arte så vann Marina med sitt konstverk ”El secreto del mar”.

María Isabel Aguilar López vann andrapriset med ”La perla” och María Portales Chaves placerade sig på tredje plats med sitt konstverk ”Ronda”.

IAM har som mål med tävlingen att uppmärksamma duktiga kvinnor från Málaga och deras bidrag till konstvärlden. Totalt deltog 29 konstnärer från Málaga, Álora, Rincón de la Victoria, Estepona, Torrox, Alhaurín de la Torre, Pizarra, Mijas, och Marbella skriver nyhetsbyrån Europa Press som uppmärksammar konsttävlingen.

Detta var den sjätte upplagan av tävlingen. Sedan den startade 2013 har 168 konstnärer deltagit.

Läs mer om Marina i denna artikel

 

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet