Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Ryanairs kabinpersonal hotar med strejk i sommar

Kabinpersonalen i Ryanair hotar med strejk i flera europeiska länder från den 1 juli, Spanien är ett av länderna som kan drabbas.

De kräver att företaget följer lagstiftningen i varje land som de driver trafik i, istället för att följa lagstiftningen på Irland som det görs idag, rapporterar Europa Press.

De kräver också att alla i kabinen skall ha lika villkor, oavsett om de är anställda av företaget eller inhyrda. De har gett Ryanair tid fram till den 30 juni att efterkomma kraven, därefter hotar strejk.

Slutligen så kräver fackföreningarna att företagen erkänner fackföreningarna för piloter och kabinpersonal samt att de förhandlar med representanter som har valts av fackföreningarna och inte av företaget. Så här långt har företaget bara erkänt två fackföreningar, Storbritanniens ”Balpa pilots union” och Italiens ”Anpac”.

29.05.2018

Representanter för fackföreningarna i Spanien, Portugal, Italien och Belgien samlades i Madrid i måndags. Efter mötet sa de att företaget uppenbarligen saknar vilja att lösa problemet. ”Vi har försökt att prata med företaget, men vi får ingen respons”, säger Ernesto Iglesias, från den spanska fackföreningen USO.

Om facket inte får positiv respons så kommer de att hålla nästa möte i Dublin den tredje till fjärde juli för att bestämma datum för strejkerna.

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän