Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Nerja vill ha symbolisk summa för borgerlig vigsel

Samtliga invånare i Nerja som varit mantalsskrivna i mer än fyra år måste betala en avgifta för att gifta sig borgerligt vid kommunhuset. De har hittills varit befriade från den avgiften eller så har de betalat en avgift i samband med en vigsel i en annan kommun.

2012 bestämde den förra kommunledningen ett belopp på 150 euro. Nu vill Nerjas vänsterkoalition bestående av socialistpartiet PSOE, Förenade vänstern IU och EVA-Podemos försöka få ned den avgiften till en mer symbolisk summa för att inte skada de som valt att mantalsskriva sig i kommunen skriver Diario SUR.

Granskningen av inkomsten från borgerliga vigslar gjordes efter att det visade sig att vissa inte betalade vilket upplevdes som en form av diskriminering.

Kommunfullmäktige har på sin webbplats publicerat ett utkast till en ny förordning som ska innebära förbättringar. Borgmästaren Rosa Arrabal (PSOE) säger till tidningen att de ska utarbeta ett symboliskt belopp.

Nerja har cirka 100 borgerliga vigslar om året varav hälften är mantalsskrivna. I grannkommunen Frigiliana är det en avgift på 50 euro sedan januari 2017 för borgerlig vigsel.

I Málaga kostar det 54,88 euro hos borgmästaren, 114,24 euro i spegelsalen (Salón de los Espejos) och 707,75 euro i botaniska trädgården Jardín Botánico.

28.05.2018

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet