Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Graciela Yuste Carlström har avlidit

Den argentinska sångaren och låtskrivaren Graciela Yuste Carlström som i tio år var bosatt i Sverige har avlidit. Det skriver Camaleon Tango i ett meddelande till Svenska Magasinet. Graciela som sedan år 2000 var bosatt i Rincón de la Victoria öster om Málaga var sångare och gitarrist i gruppen.

28.05.2018

Graciela Yuste Carlström uppträdde på de stora scenerna på Costa del Sol och Costa Tropical åtskilliga gånger. Hon har medverkat vid Málagas Tangofestival och i Salobreña. Tillsammans med gruppen Camaleón Tango skildrade Graciela den gyllene epoken i Río de la Plata.

2016 gjorde Graciela en miniturné och spelade tango och sydamerikansk musik hos AHN i Nerja och Almuñécar samt vid Svenska kyrkan i Fuengirola.

Svenska Magasinet hade en längre intervju med Graciela Yuste Carlström i juni 2014. Hon var en mycket framstående musiker och kompositör i Argentina. Hon skrev musik till artister som Mercedes Sosa och Cinco Latina och hon har tävlat flera gånger för Argentina vid olika musikfestivaler. Hon lämnade landet 1978 på grund av militärjuntan. Hon ville inte att de skulle styra hennes liv.
”Jag hade en bra karriär i Argentina men valde att flytta 25 år gammal”.

I rask takt klarade hon av Madrid, Paris, Barcelona, Milano innan hon kom till Teneriffa och Playa de las Américas. Det var här Graciela fick kontakt med Sverige. Hon träffade en svensk man och flyttade 1990 till Mora i Dalarna och började studera svenska.

Graciela deltog vid sångspelet 1998 vid Mora Folkhögskola. Tillsammans med P-E Ernlund har hon komponerat musik till Anders Zorn-spelet.

I maj 2014 gjorde hon stor succé vid Camaleón Tango Konsert på Teatro Echegaray i Málaga. Fullsatt salong slutade med stående ovationer för Graciela som hade satt ihop hela konceptet.

En stor musiker, låtskrivare och sångare har lämnat oss.
 

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet