Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Spaniens och Sveriges pass är högt rankade i världen

På listan över vilka pass som är bäst att ha om man skall ut och resa kommer Spanien och Sverige på en delad redjeplats i världen, före tungviktare som Storbritannien, USA och Kina.

Spanien och Sverige har det tredje kraftfullaste passet i världen, enligt ett nytt index som rankar nivån av viseringsfria pass för resenärer. Det är Henley & Partners som tar fram ”Henley Passport Index” varje år med hjälp av data från ”International Air Transport Association”.

Schengenområdet har traditionellt toppat indexet på grund av att de har öppen tillgång till stora delar av Europa, noterade Henley & Partners, men de asiatiska länderna hamnar på grund av stärkt internationell handel och diplomatiska förbindelser numera också högt på listan.

25.05.2018

Spaniens och Sveriges pass ger visumfritt tillträde till 187 länder. Förstaplatsen tar Japan, deras pass ger visumfritt resande till 189 länder. Andraplatsen delas av Tyskland och Singapore vars innevånare kan resa visumfritt till 188 länder.

Tredjeplatsen delas av Spanien, Sverige, Finland, Frankrike, Italien och Sydkorea.
Om vi tittar på våra Spanska och Svenska grannländer så hamnar Norge och Portugal på fjärdeplats medan Danmark tar femteplatsen, Andorra hamnar på 17 plats och Marocko på plats 75. Jumoblatsen delas av Afganistan och Irak de få nöja sig med plats 100, vilket ger dem tillträde till bara 30 länder.
Här är en komplett lista: Global Ranking - 2018

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet