Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Costa del Sol nära att få Solheim Cup 2023

Costa del Sol är nära att nå en överenskommelse att få arrangera Solheim Cup 2023. Det skulle i så fall bli fjärde gången som tävlingen arrangeras utanför de brittiska öarna när Europa har stått som värd.

Det är den spanska sporttidningen Marca som skriver att spanska golfförbundet tillsammans med andalusiska förbundet, regionala turistmyndigheten och kommunernas samfällighet på västra Costa del Sol är nära att nå en överenskommelse med LET (Ladies European Tour) att få arrangera kvinnornas motsvarighet till Ryder Cup 2023.

Sedan Solheim Cup startade 1990 har Sverige (två gånger) och Tyskland arrangerat tävlingen förutom de brittiska öarna när Europa har stått som värd i matchen mot USA. Om valet faller på Costa del Sol för 2023 blir det första gången tävlingen avgörs i Spanien.

Även England och Wales har uttryckt sitt intresse men LET ser Spanien som ett utmärkt alternativ. Det är dock okänt i nuläget vilken bana på kusten som skulle stå för evenemanget. Omkring 60.000 åskådare väntas i så fall komma.

Flera spanska golfdamer har medverkat i Solheim Cup tidigare. Raquel Carriedo var med 2000 och 2002. Andra kända namn som medverkat är Carlota Ciganda och Azahara Muñoz. Marta Figueras-Dotti var vice kapten till Annika Sörenstam ifjol.

24.05.2018

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän