Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Pyroteknisk fabrik exploderade i Galicien

Två personer omkom och 37 skadades varav sju minderåriga när en fyrverkerifabrik på onsdagen exploderade i samhället Tui söder om Pontevedra i nordvästra Spanien. Fyrverkerifabriken saknade öppningslicens efter att ha flyttat från en tidigare plats skriver den spanska rikstidningen ABC.

Ett jordskalv. En bomb. Ett helvete. Så kommenterade invånare den explosion som inträffade i lagret till en pyroteknikfabrik. En kvinna av nordafrikanskt ursprung och hennes make dödades. 37 personer varav sju barn skadades och fick föras till sjukhuset i Vigo. På torsdagen var sex av dessa kvar på sjukhus i Vigo.

Området där fabriken låg beskrivs idag som ett krigsscenario. Explosionen kändes över ett stort område. Även i Vigo som ligger 35 kilometer bort. Förödelsen kan ses i en omkrets på 500 meter från olycksplatsen. Flera bostäder har drabbats och fått skador.

Räddningsarbetare uppger att det finns risk för ytterligare explosioner. En del boende evakuerades igår kväll. Ett hotell erbjöd gratis rum för alla drabbade.

Bilden här intill från den regionala galiciska tv-kanalen visar området före och efter explosionen.

24.05.2018

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet