Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Immigranter lovades arbete i Spanien

Totalt 39 personer har gripits på spanska Solkusten misstänkta för att ingå i en liga som har utnyttjat immigranter som tjänat mellan 400 till 500 euro i månaden. Det har varit tolv timmars arbetstid om dagen och inga lediga veckoslut.

Det handlar om organiserad brottslighet och spansk nationalpolis har gjort gripanden i Málaga (19), Torremolinos (2), Fuengirola (8), Marbella (5), Coín (1) och Mijas (4). Ligan har utnyttjat papperslösa immigranter som på illegal väg har befunnit sig i Spanien.

Gripandena är ett resultat av polistillslaget ”operación Samaka” som inleddes 2017 efter att en medborgare från Pakistan klagat över sina och kollegernas arbetsförhållanden.

På onsdagen höll regeringens talesperson i provinsen Málaga, Miguel Briones, en presskonferens tillsammans med polischefen Francisco López Canedo och polisbefälen José Ángel González Morán och Antonio de Haro.

Här framkom det att offren i huvudsak kommer från Indien och Pakistan. Ligan har lockat personer i deras hemländer att resa till Spanien där arbete väntade. Efter ankomsten har de fått arbeten vid fem asiatiska restauranger.

Ligan har även erbjudit arbetarna mot betalning på mellan 8.000 till 10.000 euro att de kunde hjälpa till att få deras uppehåll i Spanien legaliserat. Även kvinnor har lovats hjälp av ligan i att hitta män som ville gifta sig med dem och få uppehållstillstånd i landet.

23.05.2018

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän