Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

La Cala-kurvan: 36 olyckor på sju år

Trots fartkameror och sänkt hastighet är det fortsatt stor risk för olyckor i kurvan vid La Cala de Mijas. Det gäller i synnerhet lastbilar. Under sommarmånaderna blir bilresan från Málaga till Marbella som normalt ska ta under 50 minuter en hopplös väntan i samband med en trafikolycka vid La Cala de Mijas.

Det är mellan kilometerplatserna 200 och 202,1 på A-7:an som det inträffar olyckor regelbundet. Och olyckorna fortsätter eftersom någon verklig lösning på problemet inte har presenterats skriver dagstidningen Diario SUR.

Under de senaste sju åren har 36 olyckor inträffat på vägavsnittet. Förutom dödsfall och personskador har olyckorna orsakat långa köer och trafikstockningar inte minst under sommarmånaderna.

Fartkameror som mäter medelhastigheten 700 meter på A-7:an har sedan några år funnits på plats och har bidragit till nedsatt hastighet och färre olyckor med personbilar. Det är främst lastbilar med oerfarna förare som har orsakat olyckorna i den tvära kurvan.

Under sommarmånaderna har stranden nedanför olyckskurvan badgäster. Det finns en fara för en större katastrof om en lastbil skulle köra av vägen och ned på stranden på sommaren. En sådan olycka inträffade i vintras.

Flera partier har krävt att betalmotorvägen AP-7 bör öppnas i händelse av olyckor på kustvägen. Något besked om ett sådant beslut har inte kommit.

22.05.2018

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet