Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

”Jihadmamman” hittad hängd i sin cell

Samira Yerou, känd under smeknamnet ”madre yihadista” (Jihadmamman) har hittats död i sin cell i anstalten Centro Penitenciario i Brieva (Ávila). Den 33-åriga kvinnan som 2016 dömdes till fem års fängelse för medlemskap i den terroriststämplade islamiska staten IS hittades i torsdags hängd skriver nyhetsbyrån Europa Press.

Kvinnan hade uttryckt sitt önskemål om att få avtjäna straffet vid en anstalt i Barcelona där hennes treåriga son är bosatt. En utredning ska inledas för att undersöka omständigheterna kring händelsen.

Nyhetsbyrån EFE uppger att tre interner vid anstalten i Avila har hittats döda inom loppet av ett och ett halvt år. Samira Yerou är en av dessa.

Yerou beskrivs som en normal intern sedan hon kom till anstalten Brieva 2016 även om hon har påverkats efter beskeden om att hennes önskan om överföring till Barcelona har fått avslag flera gånger.

Samira Yerou greps den 23 december 2014 på Barcelonas flygplats när hon skulle resa till Syrien via Turkiet med sin lilla son för att ansluta sig till islamiska staten IS. Hon hade lärt sin son att upprepa orden ” slakta polisen” och "jag vill resa för att skära av halsen”.

Kvinnan som var spanskmarockan fick sitt fängelsestraff nedsatt från nio till fem års fängelse.

17.05.2018

Läs tidigare artikel: Lärde sin son "Jag vill ha kniv och skära av halsen"

Städerskan som skulle ansluta sig till IS

 

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän