Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

12 minderåriga släppta efter tillslag mot bulgarisk sexhandeln i Madrid

Nationalpolisen i samarbete med lokalpolisen i Madrid har gripit 41 bulgariska medborgare och frisläppt 14 flickor varav 12 minderåriga, den yngsta bara 13 år gammal. De hade sålts av sina föräldrar som tvingat dem att prostituera sig och stjäla.

Tillslaget går under namnet ”operación Rocío” och är ett av de mest omfattande i Madridregionen. Flickorna har varit sexslavar och har varit tvingade till prostitution och att även stjäla på gator i centrala Madrid. Flickorna har sålts av sina egna föräldrar för några tusen euro.

Polisen har gripit totalt 41 personer, samtliga bulgariska medborgare och frisläppt 14 flickor. Ytterligare fyra flickor som hade kidnappats av samma liga har blivit frisläppta i andra europeiska länder skriver inrikesdepartementet i ett pressmeddelande.

Polisen inledde en utredning i april 2017 efter flera anmälningar om stölder i butiker utförda av grupper av unga flickor från östeuropeiska länder. Polisen upptäckte att det handlade om unga flickor med en svår historia som hade inletts med att deras föräldrar att sålt flickorna till kriminella nätverk.

17.05.2018
 

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet