Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

För första gången säljs mousserande vin enligt ”champagnemetoden” från provinsen

För första gången kommer mousserande vin som är producerat enligt ”champagnemetoden” från provinsen Málaga att kunna köpas. Det är Antonio Muñoz Cabrera vid Bodega Dimobe som tillverkar brut nature som har legat 30 månader på flaska och som är gjort på moscatel. Till sommaren startar försäljningen skriver Diario SUR.

Sedan 2013 produceras mousserande vin i provinsen. Några av producenterna är Bodega Jorge Ordóñez med Botani Espumoso (en söt moscatel) och Botani Muscat (en torr moscatel). Bodegas Quitapenas tillverkar fyra mousserande viner: Florestel torr och söt samt Tachín halvtorra och feria.

Tierras de Mollina producerar tre mousserande som Apiane seco, rosado och moscatel samt Casa de Guardia gör både en torr och en halvtorr dock inte i Málaga utan i Requena på spanska ostkusten.

Inom kort börjar alltså försäljningen av ett mousserande vin enligt ”champagnemetoden”, det vill säga med en andra jäsning i flaskan. Tartratos blir ett torrt mousserande vin, brut nature, tillverkat i provinsen och lagrat på flaska i 30 månader. Skörden av druvorna gjordes 2015.

Enligt Dimobe ska presentation och försäljning starta till sommaren. Totalt 4.000 flaskor har producerats vid producenten i Moclinejo.

Bodega Dimobe ligger norr om Rincón de la Victoria öster om Málaga.

14.05.2018

 

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet