Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Oklart när gångbro vid Fuengirola camping kan öppna

Det är ännu oklart när gångbron över kustvägen vid Fuengirola camping kommer att öppna. Gångbron stängdes i mitten på mars på grund av den bedöms som en säkerhetsrisk. En avstängning som berör uppskattningsvis 4.000 personer som bor i området.

Enligt Utvecklingsdepartementet ska renoveringen av gångbron vara klar till turistsäsongen sätter in på allvar enligt uppgifter till Diario SUR.

Turister och boende som normalt använder sig av gångbron som går över A-7:an i jämnhöjd med Hotell Beatriz bensinstationen BP vid Fuengirola camping har under lång tid klagat på säkerheten. Platter har lossnat från bron för fotgängare som stängdes i mars månad på grund av dåligt skick.

Nu har gångbron varit stängd i två månader vilket drabbar tusentals turister och invånare. På närbelägna Club La Costa bor uppskattningsvis två tusen gäster, Fuengirola Camping har cirka 800 gäster och i bostadsområdena runt omkring bor ytterligare flera tusen personer.

Som det nu är får de som vill besöka stranden gå 400 meter till nästa bro för fotgängare vilket försvårar för de som är funktionsnedsatta.

14.05.2018

 

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet