Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Uber utvidgar i sex kommuner på Solkusten i sommar

Lagom till sommaren utvidgar Uber med totalt 612 bilar med yrkeschaufför och lanserar sin tjänst längs Costa del Sol. Uber som tidigare har funnits i Madrid och Barcelona kommer att finnas i Málaga, Torremolinos, Benalmadena, Fuengirola, Mijas och Marbella.

Uber finns i cirka 600 städer i världen. I Spaniens började Uber sin verksamhet i Madrid 2016 och nyligen öppnade de upp i Barcelona. Även om öppningsdatum på Solkusten ännu inte är klart hoppas Uber att kunna starta lagom till turistsäsongen sätter igång på allvar skriver Diario SUR.

Taxinäringen i provinsen är kritisk och ser Uber som en konkurrent. Bilar med yrkeschaufförer från Uber får endast köra kunder som beställer via telefon. De får alltså inte plocka upp kunder direkt från gatan.

”Till en början kommer vi att etablera oss i Málaga, Torremolinos, Benalmádena, Fuengirola, Mijas och Marbella. Vi förväntar oss att växa ytterligare när vi får fler tillstånd och licenser” säger generaldirektören för Uber i Spanien, Juan Galiardo, till tidningen.

Intresset för Uber växer. Ifjol var det 150.000 personer med 138 nationaliteter som hade appen för att beställa Uber i Málaga.

I de sex kommuner där Uber väntas expandera finns det även 2.250 taxilicenser.

Plattformen Cabify där hyrbil med chaufför ingår har cirka 100 bilar.

11.05.2018

 

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän