Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Noche en Blanco i Málaga

Nu drar det ihop sig till det mycket populära kulturevenemanget Noche en Blanco i Málaga , det går av stapeln på lördagskvällen den 12 maj.

Allt drar igång klockan 20:00 på kvällen den 12 maj och avslutas klockan 02:00 den 13 maj. I år är det totalt 204 olika aktiviteter på 112 platser i hela staden och nästan allt är helt gratis. Förra året var det över 230.00 registrerade deltagare, något som förväntas slås i år.

Detta är också ett lysande tillfälle att se stadens museer helt gratis. Invigningen av evenemanget sker på Plaza Marina klockan 20:00 med showen ”Danza Mulïer” av teatergruppen Maduixa, vinnare av Max Awards 2017.

Spännvidden på aktiviteterna är mycket stor, det handlar om utställningar, museer, konstnärliga insatser, scenkonst, musik mm. Det är så mycket aktiviteter att jag inte tänker att försöka räkna upp allt, men den som är intresserad kan se hela utbudet på länken nedan:

11.05.2018

Program för Noche en Blanco (i PDF format)

Bakgrund
Allt startade genom ett initiativ i Paris 2002 och det franska namnet är Nuit Blanche. Det har sedan spritt sig till ett stort antal städer i hela världen. I Madrid startade det 2006 och i Málaga hölls festvalen för första gången 2008. Det fungerar så att museer, privata och offentliga konstgallerier och andra kulturinstitutioner är öppna och kostnadsfria, medan centrum av städerna förvandlas till ett de facto konstgalleri, vilket ger utrymme för konstinstallationer, uppträdanden (musik, film, dans ), tema utställningar, sociala sammankomster, och andra aktiviteter.

Relaterad artikel: Besök flygmuseet under kulturnatten 

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet