Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Besök flygmuseet under kulturnatten

Här har du den första kärran som landade med svenska resenärer på Málaga flygplats den 20 oktober 1959. Flygplatsmuseet som har tusentals prylar och information av nordiskt intresse har öppet kommande lördag med anledning Noche en Blanco 2018.

Kulturnatten som är den elfte i ordningen inleds klockan 20 och håller på fram till klockan 02. Det blir inte mindre än 204 aktiviteter på 112 platser i Málaga under lördagskvällen och allt är gratis.

Du kan besöka utställningar och museer som har fritt inträde. Vid flygplatsmuseet finns en hel del av intresse att se. Den som inte har besökt museet som ligger i den första terminalen som stod färdig 1948 blir säkert överraskad av all information och prylar som flygentusiaster lyckats samla in.

Här finns 4.000 prylar med allt från flygplan till uniformer och annan teknisk utrustning.

Klockan 12.02 den 20 oktober 1959 landade en Convair Metropolitan 440 från det finska flygbolaget Kar-Air. På planet fanns de första finska och svenska resenärerna som kom med reguljärflyg till Málaga. Sedan 2006 står kärran vid Málagas flygplatsmuseum som drivs av flygentusiaster och eldsjälar. Och på lördag har du möjlighet att gå ombord på planet.

Flygmuseet hittar du på Plaza Pierre Georges Latecoérè bakom ölproducenten Cervezas San Miguel.

10.05.2018

Läs mer: Så flög de första svenskarna till Solkusten
 

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän