Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Nya supertåget Hyperloop One kan utvecklas i Málaga

Spanien står inte stilla när det gäller snabbtåg. Redan nu är höghastighetståget väl utbyggt över landet. Och nu planerar Spanien för nästa tåg Hyperloop One som ska gå i 1.200 km/h.

Igår bekräftade Spaniens Utvecklingsminister Íñigo de la Serna att testerna av framtiden supertåg kan komma att utföras i Málaga. ”Vi förhandlar och planerar för vidare möten och beslut” sa utvecklingsministern skriver ABC.

De la Serna hoppas att framtidens supertåg Hyperloop One kommer att utvecklas och testas vid teknologiska parken (Parque Tecnológico de Andalucía) i Málaga och vid den järnvägsring och testbana som sedan 2013 finns i Antequera.

Den spanska regeringens planer är att använda sig av området vid Antequera när det gäller utvecklingen av nästa generations höghastighetståg. Det blir det största anläggningen på området förutom en som finns i USA och är utvecklad av Elon Musk, grundaren till Tesla.

Hyperloop One är ett projekt som grundades 2014 och ägs av Richard Branson (Virgin). Tåget planerar att gå i 1.200 km/h vilket betyder att sträckan Madrid-Tanger i Nordafrika skulle ta 18 minuter att resa.

Det ska bestå av tryckluftskabiner med en kapacitet på cirka 40 passagerare.

Vid Málagas Teknologiska park finns redan 49 företag som täcker alla områden inom järnvägssektorn.

10.05.2018

 

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet