Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Tre marockaner verksamma vid moské gripna

Tre marockanska medborgare, 27, 35 och 37 år gamla, som har varit verksamma vid moskén Nour i San Isidro (Teneriffa) har gripits av spansk nationalpolis. Enligt inrikesdepartementets pressmeddelande har männen ägnat sig åt rekrytering av frivilliga till terrororganisationen Al Nustra och heligt krig i Syrien. De ska även försökt med ekonomiska insamlingar för att finansiera kriget.

Dagstidningen La Opinión de Tenerife skriver att polisen har gjort tillslag i en bostad som ligger ovanför moskén på calle Hermano Pedro 13. Polisen har även gjort ett tillslag mot en callcenterbutik i Granadilla de Abona.

35-åringen ska ha varit imam i moskén medan de övriga har haft andra uppgifter som exempelvis lokalvårdare. Han har tidigare varit i Syrien där han förlorade vänsterhand. Han kom som båtflykting till Teneriffa 2015 men lyckades fly till Östeuropa där han greps i Budapest med falsk dokumentation för att senare bli utvisad till Marocko.

Mannen har även ägnat sig åt narkotikahandel tills han greps på Teneriffa.

Under det senaste dygnet har spansk polis i samarbete med marockanska säkerhetsstyrkor gripit ytterligare fem personer misstänkta för att förbereda terrorattentat i Spanien och Europa. Två av dem greps i Spanien. En 21-årig senegales greps i Lorca (Murcia) och en 33-årig marockansk medborgare greps i Abadiño (Baskien). De övriga har gripits i Marocko.

09.05.2018

 

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet