Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Resenärerna till Spanien blir fler och fler

Det är inte bara turistresorna som blir fler utan även affärsresandet till Spanien fortsätter att öka även i år. Under första kvartalet i år tog Spanien emot 13,7 miljoner besökare och det är en ökning med sex procent jämfört med samma period förra året.

Om trenden fortsätter kommer det att vara rekordsiffror vid årets slut, förra året besökte över 82 miljoner människor Spanien. Detta var ett rekord i sig och skall jämföras med 75 miljoner för 2016.

Enligt statistiken är turism (dvs. fritid, rekreation och semester) det överlägset största motivet för valet av Spanien som destination (cirka 90 procent av resenärerna i mars). Ökningen i antalet turister var 8,5 procent för denna månad. Samtidigt ökade antalet affärsresenärer från utlandet väsentligt (med 32,1%).

08.05.2018

Enligt siffrorna från den spanska statistikbyrån Instituto Nacional de Estadística (INE) var det 5,4 miljoner besökare bara i mars, det är en ökning med 9% mot förra året. En del av ökningen kan säkert förklaras med att påsken låg i mars i i år medan den var i april förra året.

Av det totala antalet för första kvartalet på 13,7 miljoner besökare så var det Kanarieöarna (22,5%) och Katalonien (13,9%) som fick flest besökare, Andalusien kom på tredje plats med 11,5%. Ser man till nationaliteterna så var det som vanligt flest från Storbritannien (20,8%), därefter kom tyskarna (13,5%), fransmännen (12,3%) och italienarna (5,6%). Men ser man de nordiska länderna som en enhet så placerar de sig på tredjeplatsen (9,85%).
 

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän