Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Golfspelare i Motril ber om politiskt stöd för att rädda golfhål

”Nya” Club de Golf Motril är nu en verklighet med målet att rädda åtta golfhål på banan Los Moriscos. Hålen har stängts ned av skatteverket som har lagt embargo på området på grund av att markägaren, ett byggbolaget, har en skatteskuld.

Som Svenska Magasinet kunde berätta den 11 april har golfspelarna gått samman i en förening för att samla in pengar för att hyra marken där de åtta stängda golfhålen ligger.

För att rädda golfbanan har en ideell förening skapats under namnet (nya) Club de Golf Motril. Golfförbundet har cirka 300 medlemmar runt Motril på Costa Tropical. Målet är att samla in tillräckligt med pengar för att hyra marken där de åtta golfhålen är.

På torsdagen skriver dagstidningen Ideal att föreningen menar att förutsättningarna för föreningens medlemmar att rädda banan är omöjliga. Rafael Yanguas, president i föreningen, säger till tidningen att man redan har organiserat ett par möten för att samla in 120 euro per spelare.

Men staten begär en garanti på två års tid att 100.000 euro kommer in. Därför vänder sig klubben till lokalpolitikerna och ber om hjälp. De hoppas på draghjälp från kongressledamoten Carlos Rojas (Partido Popular) och borgmästaren i Motril, Flor Almón (PP) att de tillsammans kan boka ett möte med Spaniens skatteminister ministern Cristóbal Montoro.

”Vi ber våra politiker att stödja oss för att rädda golfbanan. Den nuvarande situationen ställer bara till skada för hela området” säger Yanguas.

Den som är intresserade kan anmäla sitt intresse via webbplatsen clubdegolfmotril.com

03.05.2018

Läs mer: Golfspelare i Motril hoppas kunna rädda åtta golfhål
 

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet