Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Ny saluhall byggs i Almuñécar

Almuñécar kommunfullmäktige kommer att godkänna den nya byggplan som innebär att stadens gamla saluhall rivs för att lämna plats för en nybyggd. Saluhallen kommer att ha plats för 32 försäljare

Vad som kommer att hända med Almuñécars gamla saluhall har varit ett hett diskussionsämne under lång tid. Tidningen Ideal skriver att kommunfullmäktige kommer att godkänna det nya förslaget som går ut på att den gamla rivs och en helt ny uppförs. Den gamla har stora problem och det är inte lönsamt att renovera den.

Den nya kommer även att få två plan under mark avsedda för parkering. Våningen ovanpå saluhallen kommer att användas för andra evenemang som fritids -och sportaktiviteter. Saluhallen blir på 1.472 kvadratmeter där 32 försäljare får plats.

Kommunalrådet José Manuel Fernández med ansvar för stadsplanering säger att saluhallen kommer att komplettera det kommersiella utbudet på färskvarumarknaden genom att erbjuda alla typer av livsmedel. Den kommer att bli både en milstolpe både när det gäller ekonomi och turism.

Enligt en uppskattning av kostnaden som gjorts av byggföretaget Mercasa kommer den totala investeringen att uppgå till 8 miljoner euro.

02.05.2018

 

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet