Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Guardia Civil i gigantiskt internationellt tillslag mot Daesh propagandaapparat

Att hylla och glorifiera terrorism på nätet är en allvarlig sak i Spanien. Guardia Civil tillsammans med Europol leder tillslagen mot Daesh propagandaverkstad. Tusentals användare i 133 länder har identifierats skriver spanska medier.

Islamiska staten IS eller Daesh har upplevt många hårda nederlag senaste tiden. Samtidigt granskar säkerhetsstyrkor nätet för att upptäcka profiler över radikaliserade personer som sprider propaganda. Gendarmer vid spanska Guardia Civil är bland de som har lyckats avslöja nätverket.

Guardia Civil ingår i en global operation som samordnas av Europol (Agencia Europea de Policía) och IRU (Unidad de Referencia de Internet) där tusentals identiteter på användare som publicerat Daeshpropaganda har blivit avslöjade i 133 länder.

Förutom Spanien har säkerhetstjänster och tekniska enheter i Frankrike, Rumänien, Bulgarien, Nederländerna, USA, Panama och Kanada medverkat.

En utredning inleddes 2016 efter att Guardia Civil upptäckt att en massiv propaganda om Daesh publicerades via islamiska statens propagandamaskin och kommunikationsbyrå Amaq News Agency.

Genom gripanden har säkerhetsstyrkor avslöjat en nätverk av individer som ägnat sig åt att sprida falska nyheter och propaganda om islamiska staten IS. En av huvudpersonerna i nätverket var en marockansk medborgare som greps i Madrid 2017.

(Arkivbild)

30.04.2018

 

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet