Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Tusentals träd planterade under Earth Day

Earth Day som årligen firas den 22 april är en dag med ett viktigt budskap: Att vi människor måste ta hand om vår vackra planet för oss och vår framtida generation. Under den dagen planterades det mängder med träd världen över.

-World School Championship for Reforestation är en organisation där vi arbetar med att uppmuntra skolor världen över att samla ihop pengar. Dessa pengar går till projekt för att plantera träd och motverka effekterna av skogsavverkning. Under de senaste tre helgerna har vi planterat tusentals träd i Spanien tillsammans med Rotary Club of Mijas International, Indigo Travel & Events och Eco Reserva Ojen, berättar Peter Claësson, projektledare och ägare till Indigo Travel & Events SL.

Nyplanteringen av träd har gjorts i naturparken i Ojén som är ett ekologiskt reservat. Volontärer från dessa organisationer och företag arbetade tillsammans för att bidra till att plantera några av de 100.000 träd som beslutats planteras i 80 länder.

Avverkning av skog bidrar till klimat förändringar tar bort livsmiljön för djur och förstör samhällen världen över. Varje minut försvinner runt 23,47 hektar skog vilket är ungefär lika mycket som 33 fotbollsplaner.

Träd skyddar vår miljö genom att absorbera koldioxid, producerar syre, ökar grundvattenpåfyllningen och kan sakta ner globala uppvärmningen genom att lagra kol. Ett träd kan absorbera omkring ett ton koldioxid under dess livstid.

Plantering av träd bidrar till att både människor och djur får näringsrik mat och i stadsområden ger träd skugga och absorberar föroreningar.

Människan drar stor nytta av skogen. En promenad i skogen kan förbättra folkhälsan och det stimulerar sinnet och lugnar själen. Naturmedicin som finns i regnskogen kan användas som medicin.

Plantering av träd bidrar till att antalet skogar ökar. Detta gynnar jorden och människans välbefinnande.

27.04.2018

Läs mer här
 

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän