Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Trendbrott: Fler bensin än dieselbilar registrerades 2017

För första gången på flera decennier var det inte dieselbilar som låg etta bland fordonsregistreringar i Spanien och provinsen Málaga ifjol. Samtidigt visar statistik att antalet hybridbilar blir fler. ”Dieselgate” med Volkswagen utsläppsskandal med manipulerad mjukvara i dieselbilar och diskussioner om att begränsa dieselbilar på ögruppen Balearerna samt i Madrid och Barcelona påverkar konsumenternas köpbeslut.

För första gången på mycket länge registrerades fler bensinbilar än dieselbilar i Spanien och i provinsen Málaga. Det är en trend som kommer att accelerera enligt Carlos Oliva, president för bilhandlarnas förening AMA (Asomauto, la Asociación de Concesionarios y Talleres de Automóviles) i Málaga som uttalar sig i dagstidningen Diario SUR.

Enligt statistik från DGT (Dirección General de Tráfico) nyregistrerades 58.010 bilar ifjol i provinsen Málaga. Av dessa var 30.025 bensinbilar och 27.024 dieselbilar. Det kan jämföras med 2016 då 49,7 procent var dieselbilar och 49 procent var bensinbilar.

Ett trendbyte observerades redan 2012. ”Dieselgate” och andra skandaler har hjälpt till att påskynda förändringen enligt bedömare.

Under 2018 väntar bedömare att avståndet mellan registrerade bensin– och dieselbilar kommer att öka ännu mer.

Antalet hybridbilar som registrerades i provinsen Málaga ifjol tredubblades jämfört med året innan. 1.690 hybridbilar nyregistrerades 2017.

27.04.2018

 

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet