Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Marbella ökar kontrollen av gatumusikanter

Det finns bra och mindre bra gatumusikanter eller andra ”artister” som väljer att visa upp sina färdigheter på centrala gator och torg. I Marbella finns 26 officiella platser där gatumusikanter och artister kan uppträda mot att de har registrerat sig.

Marbella vill öka kontrollen av gatumusikanter och i den nya offentliga planen (Plan Especial de Aprovechamiento de la Vía Pública) som gäller för i år finns 26 offentliga platser där gatumusikanter kan uppträda. Kommunfullmäktige utfärdar tillstånd till konstnärer som vill uppträda på gatan. Myndigheterna stärker kontrollen av obehöriga som inte har tillstånd och som gör intrång på dessa platser.

För att få tillstånd krävs en viss avgift som bestäms av den lokala förvaltningen och är beroende på plats och vilken form av underhållning det rör sig om. Den som inte har tillstånd och gör intrång på offentliga platser där gatumusikanter står och som har tillstånd riskerar böter på 600 euro.

Det var 2013 som kommunledningen med Partido Popular i spetsen införde kravet på tillstånd för gatumusikanter. För varje år har antalet sökande för tillstånd ökat från 18 artister 2013 till 35 ifjol.

Gatumusikanter och artister kan uppträda mellan klockan 11.00 till 20.30 förutom under juni till september då de kan spela fram till klockan 23.30. Däremot ska det vara uppehåll mellan klockan 15 och 18. Dessutom ska det vara ett uppehåll på en timme mellan varje gatumusikant eller artister.

26.04.2018

 

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet