Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Cristina Cifuentes avgår

Cristina Cifuentes (Partido Popular) avgår som president i regionalregeringen Comunidad de Madrid efter att en film har publicerats på nätet som visar hur hon snattade två burkar skönhetskräm i en supermercado 2011. Hennes politiska karriär är troligtvis över skriver spanska medier idag.

Cifuentes har varit i blåsväder sedan 21 mars då det först avslöjades att hennes Mastersexamen vid universitetet Juan Carlos I var förfalskad och att den inte var slutförd. Hon har hela tiden nekat till att begått något fel och vägrat att lämna platsen som president i regionalregeringen.

Det är nättidningen Okdiario.com som kommit över en film som visar hur Cristina Cifuentes avslöjas av en vakt i en butik i Madrid 2011. Den gången gjordes ingen polisanmälan eftersom hon erkände ”misstaget” och betalade för två burkar skönhetskräm.

Vid en presskonferens vid lunchtid på onsdagen sa Cifuentes att filmen som publicerats ingår i de trakasserier som hon har blivit utsatt för ”där övertramp av röda linjer har gjorts”. ”Det har varit en kampanj mot mig som person, mer än politisk”.

När det gäller krämerna skyller hon på ett ”ofrivilligt fel” och tillägger att hon betalade för krämerna efteråt.

25.04.2018

 

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet