Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Gorillan Kim får ny pojkvän från Sverige

Idag skriver den spanska nyhetsbyrån Europa Press om det som Svenska Magasinet berättade för ett par veckor sedan. Inom kort flyttar gorillan Echo (bilden) från Kålmårdens djurpark utanför Norrköping till Bioparc i Fuengirola.

24.04.2018

I den zoologiska parken Biparc i Fuengirola väntar nämligen gorillan Kim på sin nya pojkvän skriver Europa Press. Echo, en västlig låglandsgorilla som normalt hör hemma i Kamerun och Kong, är född i Sverige.

Dagstidningen La Opinión de Málaga skriver idag hur Kims tidigare pojkvän gorillan Ernst ifjol avled. Och nu är den ”svenska” gorillan Echo på väg från Kolmården till Fuengirola. Svenskkolonin på kusten utökas alltså…

Enligt uppgifter till Svenska Magasinet reser Echo från Sverige och Kolmården den 1 maj. Resan till Fuengirola tar några dagar. En djurvårdare från Fuengirola flyger upp till Sverige och är med på resan till Spanien.

Som Svenska Magasinet berättade 5 april så är flera djurparker sammansvetsade genom Asociación Europea de Zoos y Acuarios och ingår i ett avelsprojekt där en artkoordinator bestämmer var djuren ska placeras. Biparc i Fuengirola behövde en hane som Kålmårdens djurpark kunde skicka. Det är ett samarbeta som djurparkerna har i avel och bevarandesyfte.

 

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän