Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Försvunnen svensk hittats död i havet

Sjöräddningen Salvamento Marítimo fann igår den svensk som försvann i förra veckan i samband med att brodern, en 26-årig svensk, avled vid en drunkningsolycka på den spanska semesterön Teneriffa. Den svensk som påträffades död i havet igår är bror till 26-åringen som avled i förra veckan i Pris i Adeje kommun på södra delen av ön och som Svenska Magasinet skrev om.

24.04.2018

Det är totalt två svenska medborgare som har avlidit i samband med den tragiska händelsen. Först avled en 26-årig svensk den 18 april. Enligt lokala medier på ön ska 26-åringen ha fallit från en klippa ner i havet. Tre personer ska ha fått upp mannen som avled av hjärtstillestånd.

Men uppgifterna går något isär då andra uppgifter tyder på att svenskarna ska ha hoppat i havet frivilligt för att bada och dragits ut i havet.

Vissa uppgifter pekar på att den svensk som hittades under gårdagen ska ha hoppat i havet för att rädda sin bror. Två helikoptrar och ett fartyg från sjöräddningen deltog i sökarbetet efter honom de första dagarna.
Klockan 14.30 på måndagen kom det in ett samtal till sjöräddningen om en person som låg i vattnet med ansiktet nedåt nära en flodmynning vid ravinen Erques nära El Balito vid Guía de Isora på södra delen av ön skriver dagstidningen La Provincia.

Den ene var bosatt i Los Cristianos medan brodern besökte ön tillsammans med en syster och dennes pojkvän.

UD:s presstjänst hade inga uppgifter på tisdagsmorgonen om att den försvunne svensken hade hittats död i havet vid Teneriffa.
- Vi har inga uppgifter om det, säger Rasmus Eljanskog till Svenska Magasinet.

Läs mer: 26-årig svensk avled vid drunkningsolycka på Teneriffa

 

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet